Συνάντηση με τον κ. Διονύση Σταμενίτη

Εκπροσωπώντας τον σύλλογο μας ο Γκιώσης Ιωάννης, Οργανωτικός Γραμματέας του ΣΑΤΕΑ:
«Είχα την τιμή να συναντήσω τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονύση Σταμενίτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, επιτρέποντάς μας να εξετάσουμε σειρά καίριων ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφερθήκαμε στους επικείμενους διορισμούς των συναδέλφων ειδικής αγωγής, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις! Τονίστηκε επίσης η σημασία της εισόδου των ειδικών παιδαγωγών στον τομέα των θεραπευτικών υπηρεσιών, καθώς και η ανάγκη για καταβολή μέρους των θεραπειών από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ανάλογα με το μοντέλο των θεραπειών λόγου και έργου. Επιπλέον, προτείναμε την οικονομική ενίσχυση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με εφάπαξ επίδομα ύψους 500 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων εξόδων, υπογραμμίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Σταμενίτης, αν και δεν είναι αρμόδιος για τα συγκεκριμένα ζητήματα, εξέφρασε τη δέσμευσή του να μεταφέρει τα αιτήματά μας στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω. Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας και ευελπιστούμε σε θετικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Η επιδίωξή μας είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας για όλους τους ειδικούς παιδαγωγούς, προκειμένου να μπορούν να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.